Over A to___Be.

Over A to___Be.2020-03-12T08:56:56+00:00

GEEN COMPLEXE THEORIE, HANDS-ON, VOETEN IN HET SLIJK

WE BUILD BRIDGES

Een psycholoog (Arbeids en Klinisch), met een passie voor mensen, organisaties, vooruitgang, technologie én paarden.
“Vind daar maar een gemeenschappelijke factor in!”, hoorde ze vaak spottend.


Vandaag, meer dan tien jaar later, met een hoop ervaring als externe consultant, coach én psycholoog vond ze het. Jarenlang meedraaien in veranderende organisatie leverde een pragmatische aanpak op waarbij resultaat boven theorie staat. Waar menselijkheid én rendement centraal staan.  Dat is als psycholoog namelijk mijn drijfveer, altijd en overal.

Debbie werd geconfronteerd met veranderingspijnen: verzuim, verloop, frustratie, burn-out, … Projecten liepen vertraging op of werden zelfs nooit opgeleverd. Waarom? Omdat het menselijk kapitaal de nodige zorgen niet kreeg, maar Debbie zat zelden op een stoel van waarop ze écht impact kon maken. Daarom wil Debbie je organisatie ondersteunen in het overleven van verandering door in te zetten op mensen én processen, de sleutels (naast klanten) voor jouw organisatie-succes.

Meer over Debbie weten?

to   Be. wil bedrijfsleiders bewust maken dat hun werknemers het fundament zijn van de organisatie. We geven je inzichten in de veranderingen in je organisatie om voor je werknemers een veilig klimaat te creëren. Hierdoor wordt je organisatie rendabeler én stabieler.

Wanneer je organisatie met menselijke problemen te maken heeft, is dat steeds terug te brengen naar een van volgende pijnpunten: de vaardigheden zijn er niet, de stress is een probleem of de samenstelling was niet optimaal. Om dit op te lossen heb je nood aan visie, missie en strategie, deze bieden we jou als organisatie.

to   Be. wil je bewust maken van hetgeen je met je werknemers en organisatie doet. Weet op welke manier jullie bij elkaar passen. Eens je je daar bewust van bent, stel de juiste teams samen, communiceer op een manier die jullie allen begrijpen én neem de juiste mensen aan. Je projecten worden duidelijker en je toekomst helder.

Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat ze kunnen verwachten. Je zorgt er hoe dan ook voor dat iedereen zijn plek heeft, mag hebben en zich nuttig kan voelen. In dit klimaat waar menselijkheid en betrokkenheid aanwezig zijn op de werkvloer, creëer je ruimte waarin mensen beter functioneren en zich gelukkiger voelen.

Van A naar B, de volledige weg wordt afgelegd met iedereen.

Als consultant leerde ik hoe ik het veroorzaakte, door sha en schande. Als psycholoog kan ik het voorkomen. Mijn ervaring en kennis samen zorgt ervoor dat  er proactief risico’s vermeden worden.

Debbie

Mijn verhaal

Een verhaal dat ik niet graag vertel. Een verhaal over schaamte en teleurstelling, maar ook voldoening, trots en een zeker contentement.

Als psycholoog was werk vinden (samen met 500 anderen) geen evidentie. Gelukkig was ik dankzij de combinatie van arbeids- en klinische psychologie ook een goed profiel voor iets anders: consultancy.

Vele projecten volgden en thuis opende ik mijn kleine praktijk als psycholoog om voeling met de mens te houden. Overdag werkte ik in organisaties waar ik chaos, burn-out en ontevreden werknemers steeds zag toenemen (en misschien zelfs hielp creëren?). In de avond luisterde ik naar dezelfde verhalen, alleen loste ik ze dan op. Het veroorzaakte chaos in mijn hoofd. Als business model kan dat tellen, maar voor je eigen welzijn is dat geen leven.
Ik schaamde me, want soms had ik het gevoel dat ik bijdroeg aan de wereld waarvan ik vaak zei “De mens is collectief gek geworden, wat doen we toch allemaal.”, om vervolgens de dag nadien terug te gaan en weer hetzelfde te zien gebeuren.

Daarom wil ik vanaf nu voorkomen dat jij of je werknemer naar de psycholoog moeten, sorry collega’s ik wil dat wij minder werk hebben.

Ik wil de consultant zijn die ervoor zorgt dat ze tevreden zijn, dat ze de processen begrijpen én dat ze jouw resultaat de maximale kansen geven. Ik geloof dat mijn ervaring, achtergrond en kennis me in staat stellen processen en mensen te begrijpen, te ondersteunen én te laten groeien naar zelfregulatie zonder zichzelf en het systeem te ondermijnen.

LAATSTE NIEUWS

Onze blog

Meer artikels